Thursday, 10 March 2011

Peria Goreng Taucu

Selamat malam.....tengahari tadi sibuk sangat samapai tak sempat nak masukkan resepi hari ni....maklumlah baru dapat anak saudara baru yg comel...rasa tak puas tengok walaupun hampir 24 jam Sharmeen Annur Medina dok lena tidur...

Resepi hari ni aku dapat dari mertua adik aku...Datin Ruwaida....dia cakap ni masakan org minang... tak tau lah betoi ke tidak...aku rasa ya kot sebab dia memang org minang....

Nak masak peria ni kena rendam dulu dgn air garam sebelum masak...utk hilangkan rasa pahit....tumbuk bawang putih, bawang merah..tumis sampai naik bau masukkan taucu...lepas tu masukkan udang..peria..bawang besar dan cili yg di hiris...tak payah letak garam sbb taucu tu dah masin....

SIAPPPPPPPP....

Selamat mencuba...........: )


2 comments:

  1. Peria memang sedap tapi tak boleh makan sebab pahit

    ReplyDelete
  2. Wanzi...nak hilangkan pahit awak rendam dulu dgn air garam...ramas2 sikit...insyaAllah rasa pahit tu akan hilang...cubalah..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...