Assalamualaikum..
Hampir empat hari cik Zah tak jengah entri..kekejangan kembali berperang di kaki kiri cik Zah. Hari nie rasa okey sikit. Walau bagaimanapun dapur tetap berasap cuma yang terhidang hanya yang ringkas saja.
Hari pertama
Mee goreng untuk makan malam. Siang hari cik Zah dengan Kamalia hanya panaskan kari tulang rusuk semalam makan dengan roti bakar. Abang KB dan FIL makan di luar. Tak tahan menanggung kesakitan pada hari pertama.
Hari Kedua
Abang KB beli durian...yummy tapi cik Zah tak berani makan banyak takut panas badan..cik Zah dok minum air halia sepanjang kejang kaki... dah macam orang berpantang siap berstokin sepanjang hari.
Tengahari tu cik Zah dan Kamalia makan nasi dengan telur mata kerbau letak kicap..potong bawang dan cili padi..perghh berselera sangat..seperti biasa abang KB dan FIL makan di luar.
Malamnya..
Adik ipar cik Zah...Shahrul Samsudin bagi pai epal yang dia buat..haa adik ipar cik Zah nie terror masak tapi dia diam tak mau tunjuk bakat terpendam tu..terimakasih adik ipar..kalau ada hantar lagi. Oopss nak komen sikit pai epal nie..hehehe serius sedap macam yang dekat Mc D.
Hari ketiga
Apo bendo nie wey..haa nie kuih seri muka pulut hitam percubaan pertama cik Zah. Semua nie gara gara dok baring baring sambil buka buku resepi..sesungguhnya cik Zah belum pernah cuba buat serimuka..
Tak menjadi sebab pulut hitam tu kena rendam semalaman tapi cik Zah rendam pagi tadi masa Kamalia nak pergi sekolah..lebih kurang 5 jam rendam dah masak. Rupanya kalau nak buat serimuka pulut hitam kita kena beli pulut hitam yang warnanya bercampur putih sedikit..
Tapi abang KB kata rasa sedap cuma pulut tu tak berapa kembang. Kalau buat pulut susu mesti sedap sangat..hehehe ayat nak ambil hati..
Macam mana pun dah tinggal separuh pelengat kami makan...bila cik Zah buat seri muka nie menjadi baru cik Zah masukkan resepi ya.. cik zah rasa kesilapan pada diri cik Zah sendiri sebab tak rendam pulut mengikut arahan..
Ini saja kot cerita cik Zah..
Jumpa lagi dengan resepi..
Doakan cik Zah sihat seperti biasa..
No comments:
Post a Comment