Thursday, 17 November 2011

Gulai Nangka Dengan Daging Tetel

Salam petang Jumaat. Tak ada mood nak masak apa apa pun hari ni. Baru jer balik bercuti tapi mood langsung tak ada. Tanggungjawab sebagai tukang masak di rumah kena juga laksanakan walau pun hati ni meronta ronta tak mau masuk dapur...bukan malas tau tapi cik Zah tengok kain baju berlambak lambak nak kena cuci lepas tu rumah pun dah berabuk selepas tiga hari tiada di rumah.
cik Zah pun tak tau kenapa sikap cik Zah sejak dulu kala lagi kalau rumah tak terurus dan kain baju dalam bakul berlambak mulalah mood hilang pada hari tersebut...hati hanya nak tumpu pada dua kerja tu saja.
Apa lah yang cik Zah dok bebel ni...ok kita cerita pasai masak pulak ya. Macam mana bosan pun hidup ni kita tetap kena makan untuk terus hidup...kalau tak makan nanti tak ada tenaga pulak...hihihi
Hari ni cik Zah masak biasa biasa jer lauk kampung...daging korban belambak dalam peti sejuk. cik Zah fikir fikir buat gulai lah boleh makan dengan roti canai segera malam nanti...tot tot mak cik zah bagi nangka muda yang dah siap di rebus...apa lagi masuk sekali lah dalam gulai tuu..
 
 
Masak gulai ni macam gulai yang biasa juga cuma kita ganti ubi kentang dengan nangka muda..
Lepas tu kalau rajin tumbuklah sambal belacan...goreng ikan masin...perghh mesti bertambah tambah nasi...
 
cik Zah bukan tak mau bagi resepi tapi mudah sangat nak masak gulai ni...
 

2 comments:

  1. ni mesti daging korban aritu nih

    ReplyDelete
  2. hahahaha...betoi lah tu...dekat 6 kilo dapat baru baru ni..jenuh nak masak

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...